Segítettem a barátnőmnek babakocsit választani

 

Vannak olyan témák, amiről nőként nem sokat tudok hozzátenni, tekintve, hogy nem nagyon érdekel, nem tartozik hozzá az érdeklődési körömhöz. Ilyen például a földművelés. A történelem jut róla először eszembe, emlékszem rá, hogy töri órán is tanultuk sok mindent, ami ezzel kapcsolatos. Illetve annyi közöm van még hozzá, hogy amikor kicsi voltam, sokat voltam vidéken a nagypapámnál és akkor besegítettem neki én is, amiben tudtam.

Ellenben van egy másik téma, amiről sokkal többet tudok beszélni, ez pedig a babakocsik. Már csak azért is, mert a legjobb barátnőmmel mostanában erről elég sokat beszélgetünk, tekintve, hogy babát vár és lassan ideálissá válna az alkalom, hogy babakocsit vegyenek a párjával. Főleg azért is, mert ikrekről van szó, és iker babakocsit találni nem a legegyszerűbb dolog. Legalább is szerintem, főleg, mert sok olyan termék van a piacon, ami nem megbízható és a minősége sem a legjobb. És hát egy babakocsinál azért nagyon ügyelni kell a minőségre.

Nézelődni kezdtünk az interneten, elég sok weboldalt találtunk, ahol babakocsikat lehet venni, bár volt néhány olyan, ahol például iker babakocsit nem lehetett. Nem is értem, nem gondolnak azokra, akik ikreket várnak? Vagy úgy gondolják, hogy majd egyszerre két babakocsit fog tolni az anyuka? Nem is értem, de ezekkel nem is törődtünk, célirányosan kerestük azt, ami a barátnőméknek kellett, vagyis az iker babakocsi.

A babakocsi egyébként egy olyan dolog szerintem, amire érdemes a szülőknek úgy gondolni, mint egy befektetés. Hiszen a babakocsit több évig használják a szülők, ezért nem is szükséges megriadni az áraiktól. Ezt el kellett az elején mondanom a barátnőmnek is, mert az elején egy kicsit csodálkozott azon, miért ilyen drágák a babakocsik. Közben ugyanúgy keresgéltünk tovább, végül ráakadtunk a babakocsik.hu weboldalra. Itt sikeresen találtunk is iker babakocsikat. Nagyon szép mindegyik, ráadásul látszik is, hogy mindegyik minőségi. Én azt tanácsoltam nekik, hogy inkább világosabb színűt válasszanak, és nézzék meg, minél kompaktabb legyen a babakocsi.

 

Aztán végül három opcióra szűkítettük a választékot, hogy a párjának könnyebb dolga legyen. Hiszen mindenki tudja, hogy a férfiak nem szeretik a pepecselést, még a filmekben is mindig ez a vicces jelenet van, amikor a nő megkérdezi a párját, hogy melyik csempe legyen a fürdőszobában. Aztán választ egyet, de végül is mindegy, mit mond, mert az lesz, amit a nő kiválaszt. Úgyhogy gondoltuk, közös megegyezés legyen a babakocsi kiválasztása, és legalább a párja dolgát könnyítsük meg azzal, hogy ne hatvan féle babakocsi közül kelljen választania.

 

Utána mesélte, hogy megnézték a babakocsikat, és megtalálták, melyiket szeretnének. Hívták is az üzletet, érdeklődni, hogy lehet-e még ebből a fajta babakocsiból választani, illetve hát szerettek volna először kontaktot teremteni velük, hogy lássák, hogy mégiscsak milyen lesz a benyomásuk a cégről.

 

Megnézték élőben, valószínűleg meg is fogják venni, sőt, biztos, azt hiszem, hogy jövő héten mennek érte. Kíváncsi leszek, hogy amikor már otthon lesz náluk a babakocsi, és esetleg kicsit szem előtt lesz, vagy legalább néha-néha, mikor leporolják, letörlik (amíg nem használják ugyebár), mi lesz a végső benyomásuk róla. Már csak azért is mondom ezt, mert magamból indulok ki, és én nagyon rástresszelnék a babakocsi témára, ha már ott tartanék. De biztos vagyok benne, hogy nagyon elégedettek lesznek.