Nagypapi és az overál kérdés

Mindig szívesen segítek a nagyszüleimnek a munkában, de ezután biztos jobban meggondolom, hogy miben megyek, és mit viszek magammal. A múltkor sajnos a telefonomnak lett annyi. Ezt már egy korábbi cikkben el is meséltem (http://arysta-agro.hu/mozgalmas-hetvege/). A minap ugyanis történt, hogy meglátogattam őket. Nagyon vártak most is és én is vártam, hogy találkozzak velük. Szerettem ott lenni. A nagymamám mindig finomakat főzött, a nagypapámmal pedig nagyon jól el lehetett beszélgetni. Vele aztán mindenféléről lehetett, gyakran még a fiúkról is kérdezősködött. Nem olyan volt, mint a legtöbb nagyszülő, azaz nem a suliról és a jegyeimről faggatott az egyetemen, amiért hálás is voltam, mert nem tartozott a kedvenc témáim közé.

Most is így történt. Odaértem és már ki volt téve az asztalra mindenféle finomság a rántott hústól kezdve a többféle süteményig. Pedig mostanában próbálok odafigyelni, hogy ne egyek mindenfélét össze-vissza és hogy kicsit kevesebbet egyek, de hát itt ez sajnos nem fog összejönni. Bár gondolhattam volna.

Leültem az asztalhoz egy tányérral telepakolva mindenfélével és a nagypapám is mellém ült. Mondta, hogy eszik ő is velem. Csak a mamám nem evett, de ő is odaült közénk. Már rögtön viccelődni kezdett velem papi, és végignevettük az egész ebédet. Az új overálom is megdicsérte, aminek nagyon örültem, mert nem rég vettem, és a barátom azon nevetett, hogy még nem is látott overállt lányon. Elmagyaráztam neki, hogy ez egy női overál és hogy most nagyon is divatos a lányok körében, csak nem meri mindenki felvenni, mert ez egy kicsit feltűnőbb darab. Kérdezte rögtön nagypapi, hogy honnan szerzek be én ilyen darabokat, mert megmondja őszintén, hogy ő még csak a munkavédelmi ruha boltban látott overált, de az nem ilyen volt, természetesen. És nem mint, ha annyira ki lenne művelve a mostani divatból, vagy a ruhaboltok kínálatából, mégis nehezen tudja megérteni, hogy miért is praktikus az, hogy a nadrág és a felső rész egybe van varrva.

Nagyon jót nevettem az eszmefuttatáson. Természetesen érthető, hogy egy teljesen másik korosztály, ráadásul férfi tagja nem igen tudja értelmezni a mai divatot, így türelmesen elmagyaráztam neki, hogy hogyan látom én az overál kérdést.

Szerintem ez igen is praktikus darab, hiszen egy részt nem kell sokat gondolkodni reggel, hogy mit mivel vegyen fel az ember, csak felkapja, és már mehet is. Ki vannak zárva azok a rizikófaktorok, hogy lecsúszik a nadrág, felcsúszik a felső, kibuggyan a pocak, vagy bármi ilyesmi. Rugalmas anyagból készült az a darab, amit én aznapra választottam, így könnyű benne mozogni, kényelmes. Arról pedig nem is beszélve, hogy univerzális ruhadarab, mert az aktuálisan megfelelő kiegészítőkkel bármilyen alkalomra megfelelő öltözet lehet.

És hogy hol vásárolom őket? Csak is online, a kedvenc női ruha webáruházamban, az abutikban. Már egy jó ideje csak itt veszem a ruháimat, mert mindent megkapok itt, amire szükségem van, a kínálat pedig pont az ízlésemnek megfelelő, nincs is nagyon olyan darabjuk, ami ne tetszene.

Még régebben találtam rájuk, mikor egy barátnőm keresgélt magának alkalmi ruhát, de az ő méretében – mert egy kicsit husi típus – nem nagyon talált a boltokban. Akkor kitaláltuk, hogy keresünk valamit online, és keresgélés közben ráakadtunk erre a csoda boltra. Nagyon szép választékuk van molett divatból is, és ezen felbuzdulva megnéztem, hogy az én, mondhatni átlagos méretemben találok-e magamnak valamit.

Hát nem is egy dolgot találtam, emlékszem, hogy nagyon bevásároltunk akkor, és azóta is csak ott vesszük a ruháinkat.

Kicsit túlságosan is belemerültem a ruha témába, ezt abból gondoltam, hogy nagypapi egyre nagyobbakat pislogott, szerintem a felét nem is értette annak, amit mondtam, de visszakérdezni nem mert. Minden esetre azt megértette, hogy az overál, ami rajtam van, nekem egy megváltás, és ennek tudatában, erről már nem volt több kérdése.