Miből készül a kávékapszula?

Sokat agyaltam már ezen a kérdésen. Főleg úgy, hogy nagy kávérajongó vagyok, és a kapszulás kávé mindközül a kedvencem! Legalábbis mindegyik kávétípus közül. Mert lehet ám jókat rendelni külföldről is, és szinte mindegyik kávékapszulának fantasztikus az íze! A kávékapszulák között is különböző típus van. Érdemes kipróbálni mindet, és nem rögtön a legelsőt megvenni. Ismerek olyan kávékapszulát gyártó céget, amelyeknél a kávéfőző alig 10 ezer forintba kerül, de a kapszulák legalább jó drágák, és a kávéfőző is hamar tönkremegy. Ilyet ne vásároljunk! Inkább költsünk többet mondjuk egy nespresso, vagy egyéb céghez tartozó kávéfőzőre, minthogy pár hónap múlva hoppon maradjunk!

Az ajandek.varazslo.hu oldalon rengeteg ajándék ötletet találtunk nem csak magunknak, hanem másoknak is. Akár kávés fűszernövények, kávékapszulák és kávéfőzők tárháza nyílik meg előttünk. Ha te is úgy gondolod, hogy a kávé gasztronómiai csoda, akkor érdemes a témában bővebben tájékozódnod! Egy jó barátnőnek, barátnak jó ötlet lehet kávéfűszert, kávébabot, vagy tea fűszert adni. Hiszen sokan szeretnek kávézni vagy teázni. Különösen karácsonyra lehet kedves ajándék! Az oldalon Jamie Oliver chili fűszere is megtalálható! Egyszóval bármi! És hihetetlenül olcsón, szinte már beszerzési áron. Nem csak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is lehet találni ajándékot. Egy-egy témában is. Most visszatérve a kávés-teás témához, a gyerekek nagyon szeretnek teadélutánt tartani. Régen azt hittem, hogy ez csak a tévében van, és lehet, hogy a tévé van ilyen általános hatással a gyerekekre, de szó ami szó, az én kislányom, Erika teázós készletet kért szülinapjára. Durva, hogy milyen árak vannak, először nem gondoltam volna, hogy ez sokba kerülne, de végül az ajandek.varazslo.hu-n találtam egy egészen elfogadható árkategóriás teáskészletet gyerekeknek. Amint rákattintottam a termékre, elvarázsolt minket a Pindur Palota weboldalára. Nagyon szép, rózsaszín mintűjú csíkos teás szettet kapott, hiszen mint minden lánynak, neki is a rózsaszín a kedvenc színe. A kislányok az ehhez hasoló játékpreferenciájuknak köszönhetően már kiskortól sokkal érettebben oldják meg a problémáikat, és a társas viselkedés gyakorlását segítik elő azzal, hogy tea délutánt rendeznek kezdetben a plüss állatokkal, később igazi emberekkel. Ezért is hasznos ez a teáskészlet a lányoknak. És a gondolatom valóra is vált. Míg a lányom ovis társai ököllel oldották meg azt, ha konfliktus támadt, a lányom mindig a megbeszélést támogatta. Ezért meg is dícsérték az óvónénik, és a többi gyerek látván a helyes és célravezető problémamegoldást, hasonlóképp cselekedtek. Én pedig nagyon büszke voltam a lányomra! És én is pozitívan megerősítettem. Megjutalmaztam, kapott egy szép babát. Én hiszek a pozitív megerősítésben, már ami a gyermeknevelést illeti! Na de hogyan is kanyarodtunk ide? Hiszen az előbb még a kávékapszulákról beszéltem! Mindegy is.

A lényeg az, hogy nyugodtan hódoljunk a kávé hagyományának, és az élelmiszerboltok helyett, próbáljuk ki az internetes vásárlást. Mert bizony rengeteget spórolhatunk! Még a szállítási költséggel együtt is! Sőt a legtöbb internetes webáruháznál 10 ezer vagy 20 ezer forint felett ingyenes a szállítás. Tehát, érdemes akár több dolgot venni!

Na, ennyit akartam. Egyébként, aki ismer, az tudja, hogy egy kávékapszula csomaggal engem le lehet venni a lábamról, így ajánlom mindenki figyelmébe, hogy nyugodtan vegyen nekem! Valamint szívesen fogadok akármilyen kávékülönlegességeket is. Hiszen a kolitársamtól, akivel az agrármérnökin együtt végeztünk, tőle is kávés ajándékot kaptam.