Kellett egy fém polc a házi lekvároknak

Régen, még kisgyerekként az egyik rokonom kertjében nagyon sokat kertészkedtem. Mindig magának termelte a paradicsomot, az uborkát, a tormát és a répát. Nagyon élveztem segédkezni, különösen, amikor a már érett zöldségeket kellett leszedni. A répa kihúzása kifejezetten kedvemre volt, mert mindig eszembe jutott a mese, amikor nagymama húzza a répát, nagypapa meg a nagymamát és konkrétan a mese végére már a fél falu beszállt, hogy ki tudják szedni a földből. Büszke voltam magamra, hogy én egyedül is megbirkóztam a zöldségekkel. Aztán a rokonom eladta a telket és így megszűnt a kertészkedés is.

Az ELTE-re jártam, amikor megismertem egy barátnőmet, aki vidéken él kertes házban az öccsével, a házhoz pedig tartozik egy elég nagy föld is. Amikor látogatóban voltam náluk és megláttam, azonnal felajánlottam a segítségem. Ők is ugyanúgy foglalkoznak zöldség és gyümölcstermesztéssel, amikből mindenféle finomságokat készítenek, leginkább lekvárt, és kiviszik a termelői piacra és ott eladják.

Mivel nyáron voltam náluk, így egy hetet ott töltöttem, és a kérésemre főztünk néhány üveg mézes baracklekvárt. Van egy vályogból készült kis melléképület, ahol tárolják a kész lekvárokat. Mondanom sem kell, hogy ilyen finom lekvárt még életemben nem ettem, és tele volt a helység jobbnál jobb érdekes lekvárokkal.

Mesélte a barátnőm, hogy a fém polc, amin tartják az üvegeket, teljesen új, néhány héttel korábban szerezték be. Nagy nehézségek árán sikerült hozzájutni, azelőtt egy könyvespolc volt a helyén.

Bejártak minden ismert áruházat, üzletet, hogy ilyen polcokat találjanak, végül az internet segítségével leltek rá a megoldásra.

Salgó fém polcokat rendeltek. Ezek horgonyzott acélból készült polcok, amik csavarmentesek, így az összeszerelésük is könnyebb és nem igényel semmilyen szaktudást. Mivel vannak kilós kiszerelésben is lekvárjaik, így az is nagyon fontos szempont volt, hogy nagy teherbírású polcot találjanak, mert van, hogy akár száz üveg is felkerül a polcokra.

A RackingLog nevű cégtől rendelték meg a fém polcot. Az itt elkészült termékek ISO is TÜV minősítéssel is rendelkeznek. Emellett minden polcra, típustól függően, évekre szóló garancia is jár.

Miután eldöntötték, hogy innen veszik meg a polcot, kértek egy árajánlatot, ami tökéletesen megfelelt nekik, így elfogadták, a fém polcot pedig leszállították nekik.

A honlapon találtak egy összeszerelési útmutatót is ehhez a fém polchoz. Valóban nem volt szükség csavarra, csupán egy kalapácsra. Az összeszerelése annyira egyszerű, és jó ábrázolásokkal volt illusztrálva, hogy még a barátnőm is meg tudta csinálni teljesen egyedül úgy, hogy még soha életében nem szerelt össze semmit.