Fogfájdalom munka mellett és a megoldás

A párom, Zoli az agrárszektorban dolgozik és sokat járok ki vele én is terepre. Mindketten odavagyunk a természetért, az állattartásért és az egész vidéki életért, bár eddig még nem adatott meg nekünk, hogy leköltözzünk vidékre, mert mindketten Pesten örököltünk lakást és a gyerekek még iskolába járnak, nem akarjuk őket kiszakítani a megszokott életükből.

Nem akar múlni a fájdalom

Zoli már egy ideje panaszkodott arra, hogy fáj a foga, de eddig nem volt hajlandó elmenni fogorvoshoz, akárhogy is nyúztam miatta. Az otthoni kezelést választotta inkább: fájdalomcsillapító és borogatás. Nekem is így kezdődött pár éve egy fogbélelhalás, aminek gyökérkezelés lett a vége. Meg akartam őt kímélni ezektől a kellemetlenségektől, de hajthatatlan volt. Hetekig úgy járt le vidékre dolgozni, hogy láttam rajta, szenved a fájdalomtól. Úgy döntöttem, keresek neki egy jó fogászati klinikát és foglalok neki egy időpontot. Ha már egy fix ténnyel állítok elé, talán összeszedi magát és hajlandó lesz elmenni kivizsgáltatni a problémát.

A szembesítés

gyökérkezelés
gyökérkezelés

A férjem aznap is úgy ért haza a munkából, hogy alig tudott beszélni a fogfájás miatt. Mivel addigra már kértem neki időpontot, előálltam az ötlettel, hogy mi lenne a jövőhéten elmennénk egy kiváló klinikára, ahol kivizsgálnák őt és találnának megoldást a fájdalomra. Természetesen azonnal ellenkezett, de mikor elárultam neki, hogy már időpontot is foglaltam neki, érdeklődni kezdett a dolog iránt. Megmutattam neki a klinika honlapját, azon is belül a gyökérkezelés témában írt cikküket. Meglepő módon egyre nagyobb hajlandóságot mutatott a vizsgálat iránt, mert nagyon szimpatikus lett neki a honlap alapján a fogorvosi rendelő. A következő héten el is mentünk együtt az előre megbeszélt időpontra, hogy megnézzük magunknak élőben is a helyet és megoldást találjunk Zoli problémájára.

A vizsgálat és a kezelés

A klinikát könnyen megtaláltuk és barátságos fogadtatásban volt részünk agyökérkezelés 1 recepción is. Bent a rendelőben a fogorvos megállapította, hogy Zoli problémája a fogágybetegség lehet. Emlékeztem erre a kifejezésre, mert erről a honlapon is olvastunk előtte. Sajnos az egyik hátsó őrlőfoga annyira károsult, hogy elkerülhetetlenné vált a gyökérkezelés. A doktor kiválóan dolgozott és hamar elvégezte a kezelést, a többszöri kontrollvizsgálatok után pedig Zoli fájdalmai teljesen megszűntek.

Vissza vidékre!

A férjem pár hét szabadságot kivett a kezelések miatt,  de már alig várta, hogy visszamehessen végre dolgozni. Nem sok időt bírt ki a vidéki levegő nélkül, az tény, talán ez a pár hét volt a rekordja. Mikor eljött a nap, hogy végre újra dolgozni menjen, én is elkísértem őt. Az első utunk egy tanyára vezetett, nem messze a várostól. Rég éreztem már olyan nyugalmat, mint ami ott lent eltöltött. Biztos vagyok benne, hogy ha a gyerekek kirepülnek a fészekből, az első dolgunk lesz egy tanyát venni és ott leélni az életünket.