Családi rendezvény egy balatoni horgászatból

Jó érzés néha kiszakadni a mindennapok monotonitásából. Az agrárszektorra kifejezetten jellemzőek az állandóan ismétlődő munkafolyamatok, és hiába kell egy nap akár több mindent is elintézni, a végére egyszerűen már minden gépiesen fog történni, és a nap végén már azt sem tudod felidézni, pontosan mit is csináltál 8-10-12 órán keresztül. Az ilyen hetek után szeretek elmenni horgászni, hogy egy kicsit kikapcsolódjak, lehetőleg egyedül, teljes magányban. Ezúttal azonban másképp lesz.

Soha nem gondoltam volna, hogy a balatoni horgászat családi program is lehet, amíg rá nem találtam a Balaton PRO erről szóló weboldalára: https://balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/. Itt olvastam életemben először olyan lehetőségről, hogy akár nagycsaládi összejövetelt is lehet rendezni egy kis balinozás keretében a Balatonra. De hogyan keveredtem én egyáltalán ide?

Eredetileg csak szerettem volna a pecázásaimba is egy kis plusz hangulatot vinni, mert már nagyon untam a stégen ücsörgést a tóparton. Nagyon komoly probléma, amikor már a hobbidban is csak az unalmat látod, márpedig nálam kezdett ez lenni a helyzet. Mi jobbat találhattam volna ki, mint hogy elkezdjek hajóról horgászni? Először arra gondoltam, hogy majd csónakot bérelek, de ahogy kutattam az interneten, megtaláltam a Balaton PRO oldalát, ahol vitorlásokat lehet bérelni akár nappali, akár éjszakai horgászatokra is. Na, nekem se kellett több, egyből elkezdtem fejben szövögetni a terveket. Viszont itt jött közbe a kérdés: hogyan megyek én le a Balatonra egyedül? Ha ilyen kiruccanást tervezek, akkor igazán vinnem kéne magammal a családomat is, nem?

És ekkor láttam meg, hogy a Balaton PRO szervezésében egy egész kis családi programot lehet ebből összehozni, ami azoknak is szórakoztató lesz, akik egyébként nem szeretnek horgászni. Az egész 8:30-kor kezdődik, és délután 2-ig is eltart, és ami a legjobb, hogy nem csak horgászatból áll. Először is: ott van a vitorlázás, ami a gyerekeinknek, de szerintem a feleségemnek se egy akármilyen élmény lesz. Aztán, ha a horgászat nem is érdekli őket, azért ez egy remek lehetőség lesz arra, hogy legalább kipróbálják a dolgot. Ha pedig nem jön be, délután már fürdőzés a program, ami a víz közepén, a parttól és a strandtól távol mindenképp egy jó szórakozásnak tűnik.

Ha valaki a tökéletes családi kiruccanást tervezi, akkor érdemes ellátogatnia a https://balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/ oldalra minél hamarabb. Én még nem tudom, pontosan hogy fog elsülni majd a dolog, mivel még nem jelentettem be a nejemnek az ötletet, de szerintem tetszeni fog neki is a gondolat, hogy kicsit kiszakadjunk a napi mókuskerékből a gyerekkel együtt. Egy 6 fős vitorlás bőven elég is lesz nekünk, majd kérünk hozzá külön vezetőt, mivel én aztán semennyire sem értek a hajózáshoz. A balatoni horgászat annál inkább a “szakterületem”, és szeretném, ha a fiam is rákapna ennek az ízére. Még mindig szeretek egyedül pecázni, de néha jól esne a társaság.

Szerintem remek ötlet egy hajóbérléssel foglalkozó vállalkozás részéről, hogy a pecásokra is gondol, főleg ilyen formában. Biztos vagyok benne, hogy felejthetetlen élmény lesz a Balaton közepén horgászni, és aztán fürödni, távol a világ minden zajától. Ha jó élmény lesz mindenki számára, akkor szerintem az apám születésnapját is megünnepelhetnénk így. Régen nagy horgász volt ő is, és ha valaminek, hát egy ilyen programnak biztos örülne. Ráadásul augusztus elejére esik a születésnapja, úgyhogy az idő is tökéletes lesz valószínűleg. Ha nem, a Balaton PRO amúgy is időjárás garanciát vállal, tehát ad új időpontot, ha eső, vagy vihar miatt nem tudnánk vízre szállni. Ilyen szintű és színvonalú szolgáltatással azért nem minden nap találkozik az ember, nem igaz?