Bróker vidéken

Azt mondják, hogy a munka lehetősége az embereket a városba vonzza, és ezért élnek kevesen a vidéken. Én nem azt mondom, biztosan kevesebb a lehetőség egy vidéki kis faluban, főleg azok számára, akik nem kedvelik az agrármunka területét, de én pontosan fordítva működöm. Én a városból menekültem ide, vidékre, és nagyon nem bántam meg a döntésemet.

 

Itt nem csak a munka, de az emberek is nagyon mások, nem beszélve az ételek minőségéről is. Úgy érzem, mióta itt élek, teljesen feltöltődtem, másképpen tekintek a világra, és ez nagyon tetszik nekem. Egy igazi karrierista voltam mindig is, a pénzügy területén dolgoztam, ami elég pörgős terület, az embernek nem sok teret ad az életre. Nem volt konkrét munkaidőm, dolgoztam minden nap, hétvégén is, amíg el nem ájultam, és folyamatosan a pénzt hajtottam, azt akartam, hogy olyan sok legyen, amennyi csak lehet.

 

Aztán, ez a tipikus, mai gondolkodásmód nagyon megbosszulta magát, és egyik nap arra eszméltem, hogy oda az egészségem. Kórházba kerültem, nem is olyan rövid időre, és azt mondták az orvosok, hagyjak fel az eddigi életformámmal, mert ha így folytatom, nem fogom túl sokáig húzni. Egy ilyen gondolkodásba beragadt embernek nagyon nehéz átállítani az agyát a pörgésről a nyugalomra. Még mentálhigiéniás kezelésre is jártam, hogy rendet tegyenek a fejemben és az értékrendemben, hogy tudjak az életemen változtatni.

 

Szerencsére végül elértük a megfelelő pontot, majd egy szép nyári napon felmondtam, összecsomagoltam a cuccomat, és vidékre költöztem. Hihetetlen volt számomra, hogy míg korábban elképzelni sem tudtam, hogy hogyan fogok én vidéken élni, mit fogok én ott csinálni, azt képzeltem, megöl majd az unalom, ennek ellenére, szinte rögtön ráéreztem az ízére a vidéki életnek, szó szerint, és átvitt értelemben is. Egyszerűen megfizethetetlen számomra ez az új élet. Olyan nyugodt vagyok és kiegyensúlyozott, mint még életemben soha. Élvezem a csendet, és hogy van szabad időm. Persze, a technika itt is utol ér, nem élek teljesen nomád életet, de nagyon sokszor előfordul, hogy egy egész nap csak egyszer kapcsolom be a netet, de akkor is csak pár percre, és azért, hogy el ne vesszen az Üdvözlő Bónusz a kedvenc weboldalamon. Szóval, mint látható, teljesen megváltozott minden. Azt hiszem, ezt csak az érti meg igazán, aki már belekerült ebbe a csapdába, és ilyen módon mászott ki belőle. Egy igazi tőzsdecápa el sem tudja képzelni, hogy az új otthona a vidék legyen, de én biztos vagyok benne, hogy ezeknek az embereknek a többsége végül ilyen helyen fog kikötni. Mert ezt az életformát nem lehet a végtelenségig csinálni, és én már megtapasztaltam, hogy változtatni ezen olyan, mint egy durva, sok éves kapcsolat utáni szakítás. Csak teljes változtatásokkal lehet valós eredményeket elérni. Aki ezt a lépést nem tudja megtenni, az benne marad, és végül a túlpörgöttség lesz a veszte, az élete vége. Mert nem közhely, hogy a legnagyobb kincsünk az egészség, ezt nem csak úgy kitalálta valaki, tényleg ebben van a legnagyobb értékünk, nem másban. Lehet akár mennyi pénzünk és lehetőségünk, ha nem tudunk vele élni, megette a fene az egészet.

 

Szóval, kedves barátaim, kicsit lassítsunk le, és értékeljük az életünket, amíg még lehet. Aki pedig úgy érzi, hogy velem hasonlóan fog járni, keressen fel bátran, mert úgy érzem, most már tudok neki tapasztalatokkal sokat segíteni.