A pesti túránk tanulságai

A nyár nálunk mindig egy nagyon sűrű időszak. Amióta vidéken élünk, ilyenkor szinte kimozdulni sincs időm, úgyhogy ha végre visszajutok a fővárosba, mindent alaposan meg kell szervezni. Nemrég a barátnőmnek köszönhetően eltölthettem egy pár napot Pesten. Volt néhány nem várt fordulat, de szerencsére nagyjából sikerül kézben tartani a dolgokat.

Kötelező körök

A három napot elég komolyan be kellett osztani, hogy mindent idejében el tudjak intézni. Az egyik legnehezebb dolog az volt, hogy el kellett intéznem a laptopom javíttatását. Sajnos ezt már nem lehetett tovább húzni, az öreg Lenovo zúgott is, lassú is volt, melegedett is.

Ezt a gépet már négy éve használom. Túl vagyok vele egy teljes alaplap cserén, már javították a ventilátorát is, egyszer pedig az érintőpadot is kicserélték. Én viszont minden hibája ellenére is nehéz szívvel válnék meg ettől a számítógéptől. Már olyan sokat használtam! Minden kézre áll rajt és nagyon kényelmes.

Nem reménykedtem benne, hogy meg tudják javítani 3 nap alatt, de reméltem, hogy a barátnőm házához közeli Lenovo márkaszerviz talán tud segíteni. Így aztán ott indítottam az első napot. Hatalmas szerencsém volt!

Kiderült, hogy foglalkoznak garanciaidőn túli javítással (korábban volt, hog elhajtottak egy másik, vidéki számítógépszalon szervizéből, mert azt mondták, a javítás árából kijön egy új készülék. Aztán valahol máshol néhány tízezer forintért megcsinálták). Ennek nagyon örültem.

Mivel elsőre nem lehetett pontosan tudni, hogy mi baja a gépnek, ezért nem mondták meg, mikorra lesz készen pontosan, de biztattak: sok alkatrészük van raktáron, talán nem is kell megvárni, hogy meghozzák, ha cserélni kell valamit. Csak remélni tudtam, hogy meg tudják csinálni addig, amíg a városban vagyok, úgyhogy rábíztam a barátnőmre, hogy vegye át a számítógépet, ha esetleg én már nem jutnék el érte.

lenovo márkaszervíz
Lenovo márkaszerviz – öreg laptop nem vén laptop

Ruhavásárlás esküvőre

A következő utunk egy bevásárlóközpontba vezetett. A párom húga hamarosan férjhez megy, szerettem volna találni valamit, amiben elég jól mutatok majd az esküvőn.

Sokáig nézelődtünk, mert az alkalmi ruha boltokban rettenetesen unalmas darabokat árulnak. A végén kénytelen voltam feladni az elveimet és felkeresni néhány turkálót is. Szerencsére ezeket az alkalmi ruhákat az emberek többnyire csak egyszer-kétszer veszik fel – ez pedig azért jó, mert így még használtan is egészen jó fogásokhoz lehet jutni. Végül az egyik eldugott helyen tényleg sikerült egy egészen megfelelőt találni. Nem találtam benne címkét… Szerintem teljesen eredeti darab, biztosan méretre varratta valaki. Szívesen lepacsiznék vele, mert a ruha pont jó rám is, nem kell varrónőt fogadni.

Azok a fránya pénzügyek

Beugrottam a bankba is, hogy elintézzem a számlám átvilágításával kapcsolatos adategyeztetést. Mint kiderült, nekem nem is kellett volna személyesen bemenni, elintézhettem volna az egészet online is. De legalább annyi haszna volt a dolognak, hogy sikerült módosítani egy kicsit a számlám beállításait, így legalább nem kell majd olyan sok számlavezetési díjat fizetni.

Este még beugrottam a barátnőm kiállításmegnyitójára, aztán álomba szenderültünk… Vagyis nem… Előtte természetesen fröccsöztünk egy kicsit a teraszon, de a páromnak ezt ne mondjátok el.

Szakmai programok

Másnap elmentünk az egyik nagy agrárcég mezőgazdasági kiállítására. Ezzel nagyjából el is telt az idő: rengeteget beszélgettem mindenkivel és sok-sok hasznos előadást hallgattam meg. Szerencsére rendes mezőgazdasági kiállításhoz méltón lehetőség volt bográcsos ebédet vásárolni. egy kis tiltott élvezet… 😉

Már nagyon izgultam

A kiállítás után nagyon hiányozni kezdett a laptopom. Jó lett volna egy hosszabb bejegyzést írni ide (remélem, ez már nem sokat várat magára, bár ennyi idő után sokkal nehezebb lesz), de a telefonomon nem volt energiám pötyögni.

Próbaképpen hazafelé beszaladtam a PC Mentorhoz, hátha valami csoda folytán elkészült a gépem… Egy kicsit meglepődtek a látogatásomon, de pont hatalmas szerencsém volt! Éppen sikerült befejezni a javítást, és pont akkor kezdték iktatni a gépemet, amikor megérkeztem, bár nekem csak kicsit később szóltak volna.

Hozzájutottam a gépemhez! Örömömben nem is tudtam, hogyan hálálkodjak! A gépet úgy kaptam vissza, hogy szebbnek tűnik, mint újkorában, pedig az már nagyon régen volt. Mindent gondosan beállítottak rajta. Szerencsére cserélni sem kellett semmi, így nem hagytam egy vagyon azt asztalon a szerelésért. Végre a gépem tökéletesen működik!

A harmadik napot ennek örömére a Széchenyi-fürdőben töltöttük,ahogyan azt rendes, tékozló lányokhoz illik. Este még arra is maradt időnk, hogy tegyünk egy sétát a Ligetben és az egyik pavilonnál még egy pezsgőre is jutott idő.

Hatalmas szerencse volt, hogy minden így összejött. Így még egy kis lazítás is bőven belefért!